Ons Centrum

 

Midden in het leven
Het Boeddhistisch Centrum Rotterdam van de Karma Kagyu linie ligt in Rotterdam-Noord aan de Rusthoflaan, vlakbij de Kralingse Plas.

Ons centrum is opgericht in 1999. Het staat onder geestelijk leiding van de 17e Karmapa Trinley Thaye Dorje en is opgericht door Lama Ole Nydahl. Sinds 2015 is het gevestigd aan Rusthoflaan 104.

In ons centrum verzorgen wij lezingen en meditatie. Daarnaast is er een boeddhistische bibliotheek en een kleine shop met boeddhistische literatuur en meditatiematerialen. Het centrum wordt bewoond door 5 personen.

 

Vrijwilligerswerk
Alle centrumactiviteiten worden verricht op basis van vrijwilligerswerk. Onze groep van circa 25 vrijwilligers neemt alle verantwoordelijkheden op zich, van het meditatieprogramma tot het schoonhouden van het centrum.

Het boeddhistisch centrum is geheel selfsupporting. De kosten van het centrum worden betaald van de vrijwillige bijdragen van vaste bezoekers, donaties en de huuropbrengsten van de bewoners.

Onze stichting heeft de ANBI-status, hierover vertellen we u graag meer.

 

Activiteit
Ons programma bevat o.a. twee geleide meditaties per week. Voor vaste bezoekers zijn er daarnaast nog twee vaste meditatietijden voor eigen beoefening.

Daarnaast wordt er elke maand een weekendactiviteit georganiseerd en wordt er elk kwartaal een lezing gegeven door één van onze boeddhistische leraren van buiten Rotterdam.

Nieuwe bezoekers kunnen deelnemen aan de wekelijkse introductie in het boeddhisme, de periodieke lezingen en de geleide meditaties. Tijdens een bezoek is er altijd ruimte om te praten met de vaste bezoekers van het centrum om meer informatie te krijgen over het boeddhisme en boeddhisten.

De geleide meditatie en de introducties zijn gratis. De periodieke lezingen kosten 7 euro.

 

Netwerken buiten 010
Het Boeddhistisch Centrum Rotterdam heeft een eigen stichting en werkt daarnaast samen met diverse andere centra en groepen in NederlandOver de gehele wereld zijn er meer dan 650 centra en groepen van Diamond Way Buddhism of the Karma Kagyu Lineage.

 

Volg ons op facebook

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness